BIO Sója Tofu je mnohostrannou odrůdou, která má vysoký obsah bílkovin. Jedná se o ideální surovinu vhodnou pro použití ve výrobě potravin, nebo jako zelené hnojivo. Tato odrůda je obzvláště vhodná pro výrobu tofu, a to díky svému složení a vlastnostem. Pro přípravu edamame se tento druh sóji nehodí. Zralost bodů lze poznat podle toho, že zrna nejsou měkká natolik, aby bylo možné je poškrábat nehtem.  Vegetační doba je přibližně 140–150 dní. Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství... Celý popis

Koupit za 71 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

BIO Sója Tofu je mnohostrannou odrůdou, která má vysoký obsah bílkovin. Jedná se o ideální surovinu vhodnou pro použití ve výrobě potravin, nebo jako zelené hnojivo.

Tato odrůda je obzvláště vhodná pro výrobu tofu, a to díky svému složení a vlastnostem. Pro přípravu edamame se tento druh sóji nehodí.

Zralost bodů lze poznat podle toho, že zrna nejsou měkká natolik, aby bylo možné je poškrábat nehtem. 

Vegetační doba je přibližně 140–150 dní.

Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Jak si vypěstovat sóju ze semínka?

Semena si můžeme předpěstovat doma od dubna při teplotě alespoň 25 °C nebo je vysejeme přímo na stanoviště od května do června. Půda by měla mít alespoň 12 °C.

Vyséváme do hloubky 2–4 cm. Předpěstované rostliny přesazujeme ven po posledních mrazech a sázíme je do sponu 40 x 25 cm.

Stanoviště volíme slunečné s humózní půdou.
Zobrazit více