BIO Sója Tofu je specifickým druhem sóji, který se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin. Jedná se tak o ideální surovinu pro použití vy výrobě potravin, nebo dokonce jako zelené hnojivo. Díky složení a vlastnostem této odrůdy, je vhodné použít sóju k výrobě tofu. Pro přípravu edamame se tento druh nehodí. Optimální zralost sójových bobů lze poznat z toho, že zrna již nejsou měkká natolik, aby bylo možné je poškrábat nehtem. Využití této sóji je mnohostranné. Hodí se pro výrobu kvalitního tofu nebo... Celý popis

Koupit za 67 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

BIO Sója Tofu je specifickým druhem sóji, který se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin. Jedná se tak o ideální surovinu pro použití vy výrobě potravin, nebo dokonce jako zelené hnojivo.

Díky složení a vlastnostem této odrůdy, je vhodné použít sóju k výrobě tofu. Pro přípravu edamame se tento druh nehodí.

Optimální zralost sójových bobů lze poznat z toho, že zrna již nejsou měkká natolik, aby bylo možné je poškrábat nehtem.

Využití této sóji je mnohostranné. Hodí se pro výrobu kvalitního tofu nebo jako přírodní zdroj bílkovin v různých potravinářských produktech

Vegetační doba je přibližně 140–150 dní.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

Jak si vypěstovat sóju?

- Semena lze předpěstovat od dubna při teplotě kolem 25 °C.
- Na přímé stanoviště se vysévají od května do června.
- Ideální spon je 10 x 50 cm.
- Teplota půdy by měla být alespoň 12 °C.
- Hloubka výsevu je 2–4 cm.
- Sója vyžaduje stanoviště na slunci.
- Dařit se jí bude v humózní půdě.
Zobrazit více