Sója Tofu má vysoký obsah bílkovin, a proto je vhodná zejména pro výrobu potravin. Také se uplatní jako účinné zelené hnojivo. Speciálně je určena pro výrobu tofu. Pro přípravu edamame (= nezralé sójové boby, které se konzumují jako pochoutka), se tento typ sóji nepoužívá. Zralé sójové boby poznáte dle měkkosti zrn. Pokud je lze poškrábat nehtem, pak boby dosáhly ideálního stupně zralosti, a jsou vhodné pro další zpracování. Tento kultivar lze využívat všestranně. Ať už pro výrobu zmiňovaného... Celý popis

Koupit za 66 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Sója Tofu má vysoký obsah bílkovin, a proto je vhodná zejména pro výrobu potravin. Také se uplatní jako účinné zelené hnojivo.

Speciálně je určena pro výrobu tofu. Pro přípravu edamame (= nezralé sójové boby, které se konzumují jako pochoutka), se tento typ sóji nepoužívá.

Zralé sójové boby poznáte dle měkkosti zrn. Pokud je lze poškrábat nehtem, pak boby dosáhly ideálního stupně zralosti, a jsou vhodné pro další zpracování.

Tento kultivar lze využívat všestranně. Ať už pro výrobu zmiňovaného tofu jako základ vegetariánských a veganských jídel, či jako kvalitní rostlinný zdroj bílkovin v jiných potravinářských výrobcích.

Vegetační doba je přibližně 140–150 dní.

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

Výsev:

Semínka doporučujeme předpěstovat od dubna na teplém místě s teplotou kolem 25 °C. Hloubka výsevu je 2–4 cm a spon 40 x 25 cm. Po posledních mrazech se rostlinky mohou přemístit ven.

Semínka je možné vysévat od května do června přímo na stanoviště. Teplota půdy by měla být alespoň 12 °C.

Stanoviště volíme slunečné s humózní půdou.
Zobrazit více